Sääntöseminaari 28.2.2013

Tällä kertaa noin 10 oli henkeä paikalla HSS klubihuoneessa. Kävimme mielenkiintoista keskustelua suurimmaksi osaksi pohjautuen viimekesän luokkamestaruuksissa tapahtuneeseen ylämerkin tilanteeseen.

Birgit_Ilderim_Windy_Luna

Tilanteessa ei sinänsä ole mitään ohmeellistä, mutta opetuksena se on mielestäni on loistava. Kaikki veneethän tekivät – tilanteen ollessa päällä – kaiken niin hyvin kun vain voi tehdä. Kyseessä onkin enemmän miksi siihen tilanteeseen jouduttiin ja kuinka vai olla, että neljä venettä onnistuu saamaan ruuhkan aikaiseksi.

Sääntöjen kannalta oli mielenkiintoista spekuloida syitä ja syyllisiä Iloiset kasvot , mutta oleellista kuitenkin on se, että tulevana kesänä kun seilataan noin 40 8mR fleetissä heinä/elokuun vaihteessa – on syytä ennakoida hieman enemmän.

Omasta puolestani ja Birgitin ratkaisuista mielessäni oli oikeastaan vain se, että kun olimme juuri ja juuri pääsemässä merkin yli (omasta mielestämme) ja näimme että kaksi muuta venettä on vaikeuksissa – näimme tilaisuuen tulleen – ja ajoimme itsemme käytännössä uloskilpailusta. Jouduimme kilpailun tuoman jännityksen vuoksi tilanteessa tekemään riski ratkaisun ja päädyimme ajamaan ylämerki väärältä puolelta.

Lisäksi juteltiin myös alamerkin ruuhkista ja maaesteistä. Näitä ajateltiin varmistella Lars Nyqvistiltä seuraavalla kerralla 28. pv 3.

Ai niin ja lisänä oli mietintä rangaistuksen ottamisesta ennen lähtöpaukkua… siitäkin lisää ensi kerralla.

Tietoja Arvo Paukkunen

Sailing here since 1964
Kategoria(t): Kurssit ja koulutus, Purjehdus-säännöt, Seminaarit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa