Kuutostem SM Hanko II päivä

Kevyttuulinen päivä joka sisälsi vain yhden lähdön. Lähtö päättyi ‘dead calm’ plägään – onneksi vasta ihan lopussa. Toisella kierroksella kun saavuttiin ylämerkille oli tuuli jo osoittautunut epävakaaksi ja mitä tahansa oli odotettavissa. Luovimme hetken alle puolella solmulla poispäin ylämerkiltä, vain saadaksemme veneen liikkumaan. Sitten saavutimme ylämerkin ja levittäjien väli ajettiin jo spinnulla ja normaali spinnulegi ylämerkin jälkeen oli kryssiä. Erittäin mielenkiintoista ajoa ja shiftien ja virtausten haistelua. Hyväksi strategiaksi osoittautui ajaa lyhyitä luoveja, koska viimeisellä legillä alamerkin jälkeen ajoimme poikkeuksellisesti spinnulla maaliin ja saimme 11 venettä ohitettua. Ansaitminne sillä mielestämme oluet Iloiset kasvot

 

Säröääniä kuului kuutosliiton jäsenmaksuijen osalta… Esimerkiksi ensi vuoden SM arvo tälle kisalle oli vaarassa, koska joku venekunta halusi purjehtia ruotsin lipun alla välttääkseen maksun ja suuri joukko on maksamatta kokonaan. Ilman maksun suorittamista suoritusta ei hyväksytä. Harmillista lajille ja surullista että on varaa veneeseen, mutta ei muutamien kymppien maksuihin. Näille köyhille pitäisi perustaa tukirahasto tai turpaanvetokerho Iloiset kasvot.

Illallisella tuleekin olemaan ‘mustalista’ jossa on mahdollisuus tarkistaa onko epähuomiossa maksu maksamatta. Mukana lienee ohjeet maksun suorittamiseen.

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että kaikesta tästä huolimatta 20 venettä on virallisesti mukana ja saamme SM arvon myös ensi kesäksi.’

 

Arvo Paukkunen ‘Rikas’

Tietoja Arvo Paukkunen

Sailing here since 1964
Kategoria(t): Kilpailut. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa