Ylämerkillä, merkinkierto II

samoilla halsseilla styyra ja paara ylämerkinkiertoa 2

Barnacle Bill on saapumassa zonelle, ja se on vapaissa vesissä Quicksilveriin nähden. Quicksilverin on annettava Barnacle Bilille tilaa merkillä vaikka myöhemmin sille tulisikin sisäpuolen peitto (inside overlap). Zonella oltaessa on epäoleellista, että Barnacle Bill on tuulenpuolella, koska vaikka se rikkoisi sääntöä 11 kiertäessään merkkiä tulee sääntö 18.5 apuun ja vapauttaa syytteestä (exonerate).

Tässä on kuitenkin tärkeää pitää mielessä (=tarkistaa) tapaukseen liittyvät säännöt, jotka ovat käytännössä 11, 18.5 sekä Section A – Right of Way (10 – 13) sekä Section B General limitations (14 – 17). Nämä säännöt kattavat yleisimmät (kaikki?) tilanteet jotka voivat johtua yllä olevasta tilanteesta.

Lyhyesti sanottuna Barnacle Bill voi yrittää ‘kiilata’ merkille itselleen parhaalla kurssilla välittämättä Quicsilveristä. Kuitenkin ilman kohtuutonta kiusaamista. Jos Quicksilver ei anna tilaa – ainoa keino lienee protesti, koska veneen muuttaessa suuntaa (Barnacle Bill kääntyy merkille) säännöt sanovat selkeästi kohdassa 16.1 että tässä vaiheessa sen on myös annettava Quicksilverille tilaa antaa tilaa…

Tietoja Arvo Paukkunen

Sailing here since 1964
Kategoria(t): Purjehdus-säännöt. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa