Int5m Carola from Hanko to Turku (fin)

Tämän kesän toinen cruising purjehdus alkaa tai chi harjoituksilla Helsingin rautatieasemalla. Myöhästyttiin klo 7 junasta, kun etsittiin kärryjä asemalta…20 min! Jäipähän aikaa aamiaiseen ja jumppaan 😉

S/Y Carola odottaa Hangon kappelisatamassa.

Saavuimme Hankoon ja löysimme veneen muutaman väärinkäsityksen jälkeen ja aloitimme lastaamisen. Lähtö kappelisatamasta n. klo 13. Tuuli oli pohjoisen suunnasta ja kevyehköä. Aurinko paistoi kunness… ukkonen jyrähti parikertaa jossakin W / NW sunnalla kerääntyvien tummien pilvien luona – matereen päällä. Ajattelin että siellä se varmaan pysyy, vaikka muistissa onkin aiemmin bloggaamani sattumia merellä ukkosmyrsky samoilla vesillä.

S/Y Carola lähtee kohti Vänö:n saarta.

Seurasimme pilvien muodostumista ja oli selvää että vettä tulee kohta niskaan. Seurasin hieman huolestuneena noin 5 mailia ajettuamme ukkospilvien ja rintaman muodostumista ja sitä kuinka se siirtyi lähemmäs. Juuri kun olin päättämässä kääntyä takaisin, alkoi makkaranmuotoinen iso kaari pilviä ‘hajota’ ja rintama muuttikin suuntaa. Saimme lopulta niskaamme vain läpimän kesäisen sadekuuron.

hanko vänö1

Puolet miehistöstä trimmaa aktiivisesti koko ajan…

Kivat nopeudet pienellä veneellä. Onhan int5m kohtalaisen kokoinen vene – ulkomitoiltaan  lähes 10m . Suurin nopeutemme oli 6,3 solmua ja keski nopeus n. 4,5. Tuuli vaihteli 3m/s – 7 m/s välillä.

Päivä Vänö: ssä

Saapuminen sataamaan helposti pelkällä isolla luovien lähes tyyneen satamaan. Satama oli melko täynnä, vain  muutama paikka oli vapaana. Saimme ankkuripaikan.

Käytiin kävelyllä luontopolulla jonka jälkeen keskityttiin olennaisimpaan eli ruuanlaittoon. Eka yö femmassa meni puolella miehistöstä melko ok, mutta bunkka jäi pehmustamatta ja vanhan paikat olivat kovilla. Uni kuitenkin tuli lopulta hyvin. Toinen puolikas miehistöstä sen sijaan osoitti hieman mieltä kovasta alustasta. Lupasin että seuraava yö on pehmustetulla bunkalla. Kerään kaiken mahdollisen pehmikkeen ‘prinsessan’ vuodepaikan alle

Luontopolun kuvia:

59.862619922.1663885

Tietoja Arvo Paukkunen

Sailing here since 1964
Kategoria(t): Purjehduskelit suomen vesillä, Sattumia merellä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

VastaaPeruuta vastaus